Importanta inspectiei fosei septice

Va ganditi, poate, sa va mutati in Statele Unite si sa va cumparati o casa in Texas? Acest lucru presupune ca veti cumpara o casa care are o fosa septica. Ca parte a procesului de inspectie a casei dinaintea achizitionarii, eu intotdeauna recomand cumparatorului sa comande o inspectie a fosei septice unei companii autorizate ce ofera servicii pentru fosele septice, iar acest lucru trebuie facut cat mai devreme.
O inspectie a fosei septice nu este scumpa, dar va poate ajuta sa scapati de viitoarele dureri de cap. Pretul poate varia undeva intre 400 si 700 de dolari, depinzand de tipul si de marimea sistemului. Inspectiile sunt mai scumpe pentru sistemele septice aerobe.
Exista diferite feluri de inspectii pe care le poate efectua o companie autorizata. O inspectie generala este una foarte simpla si nu va spune prea multe. Pentru aproximativ $250, inspectorul desemnat va deschide multe robinete in casa pentru a inunda fosa septica. Cand inspectorul este sigur ca din sistem curge apa pe campul de scurgere al fosei septice, acesta va inspecta campul septic pentru a vedea daca exista vreo dovada vizibila a existentei deseurilor menajere pe suprafata.
Eu va recomand sa cereti o inspectie mai detaliata, care de obicei tine cam doua ore. Inspectorul descopera capacul fosei septice si dupa aceea goleste rezervorul acesteia. Dupa ce a facut acest lucru, el verifica fosa pentru a vedea daca integritatea structurala a fosei este buna. Daca fosa septica este una aeroba, inspectorul va da drumul la apa in intregul sistem pentru a testa toate valvele, partile mecanice si capetele de irigatie.
Daca se descopera ca ceva nu este in regula cu sistemul de fosa septica, cumparatorii pot estima cam cat vor costa reparatiile. Astfel, ei pot renegocia contractul sau refuza sa cumpere proprietatea.
Daca sistemul septic este destul de aproape de o sursa de apa, autoritatile determinate de stat pot fi nevoite sa ceara o inspectie astfel incat noul proprietar sa obtina licenta de operare a sistemului. Un agent al cumparatorului ar trebui sa poata asista cumparatorii in acest proces, pe langa inspectia regulara.
Reparatiile efectuate la fosele septice sau inlocuirea acestora pot fi extrem de costisitoare. Acesta este motivul pentru care recomand cumparatorilor sa comande o inspectie totala. Consider ca mai degraba ii vad cheltuind $500 sau mai mult in perioada dinaintea semnarii contractului, chiar daca apoi il anuleaza, decat sa cheltuiasca $15.000 si apoi alti bani pentru reparatii.
Majoritatea profesionistilor din domeniul industriei sanitare va vor putea spune care este sistemul sanitar adecvat in orice situatie si in concordanta cu locatia. Dar tineti minte ca niciun sfat nu este mai bun decat informatiile pe care le puteti oferi dumneavoastra. Asa ca intrebati si cercetati, nu fiti rusinosi!
Daca nu sunteti sigur ca o fosa septica este ceea ce aveti nevoie, puteti apela la sistemele alternative. Sistemele care necesita apa nu vor functiona acolo unde nu exista sistem de apa sau unde pamantul nu absoarbe corespunzator lichidele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu